Riekstu eļļas

Riekstu eļļas

Īpašu eļļu ražošana Francijā jau sen ir kļuvusi par labu tradīciju. Agrāk, katra pilsētiņā bija sava dzirnava, kas grauzdētu riekstus un izspiestu no tiem eļļu. Šo garšīgo eļļu izmantoja gan lauku ēdienu pagatavošanā, gan arī labakos restoranos Parīzē. La Tourangelle ir viena no nedaudzām dzirnavām, kas lauj šai tradīcijai dzīvot.

La Tourangelle ražo eļļas Francijas pilsētā Somurā, stingri ievērojot 150 gadus vecas tradīcijas. Pilnīgi grauzdētā, izspiestā un viegli filtrētā eļļa piešķir ēdieniem bagātīgu garšu, tā lieliski garšo kā salātu mērce, makaronu, grilētas gaļas vai zivs ēdienos, sautējumos vai maizei.