Baklava

Baklava ieņem vadošo vietu visā austrumu saldumu klāstā. Viena no vispopulārākajām receptēm nāk no Grieķijas pilsētas Ioannina, kur Nikos Kolionasios un viņa ģimene kļuva slaveni ar savu zelta baklavu – tradicionālajiem ar rokām ietītajiem kraukšķīgajiem rullīšiem, kas ir viegli saldināti un bagātīgi pildīti ar augstākās kvalitātes riekstiem. Vidusjūras pasaulē labi paēst nozīmē garšu sajaukums, nelielas porcijas, daudz augļu un dārzeņu, augstākās kvalitātes dabīgās sastāvdaļas. Aizrautība ir dažādībā, un Kolionasios baklava šajā ziņā neatšķiras. Papildus vienmēr klasiskajam pistāciju pildījumam, Kolionasios veido baklavas, sajaucot riekstus un augļus, dzērvenes, šokolādi... pat olīvas.